onsdag den 21. september 2011

Frustration

Mens jeg søgte på Google efter en forklaring på de 4 forskellige Sundhedsbegreber, faldt jeg over undervisnings ministeriets hjemmeside med en forklaring af det brede og positive sundhedsbegreb. Den er rimelig at forstå, men for mig dog stadig forvirrende. Det kan være andre kan bruge den til noget. Jeg vil lige læse den igennem et par gange. Det starter fint med at forstå de første beskrivelser, men så falder jeg af.


Åh jeg syntes sundhedsdelen i SKB er svær. Der er så mange ting der spille ind, og jeg kan simpelthen ikke se den overordnede ide og sammenhæng i i faget. Bevægelses delen syntes jeg, jeg har rimlig styr på. Der kan jeg se logikken og sammenhængen, og forstå meningen. Men sundhedsdelen er godt nok lige ved at drive mig til vandvid. Alting hænger sammen i sundhedsfremme, forebyggelse, subjekt, objekt, det brede, det positive, felt 1, felt 4, livsstil og levevilkår osv. Jeg forstår godt de forskellige teorier, og kan god sætte dem i spil i forhold til det pædagogiske arbejde, men når der så bliver blandet alt muligt andet ind omkring, knækker filmen for mig. Jeg syntes der er så meget der skal læres uden ad og forstås, at alle mine kasser oven i hovedet er fyldt op, lukket og sat på loftet.

Jeg får først tid til at fortsætte på bloggen igen på fredag, da jeg skal på job i dag og i morgen. Så må jeg håbe at den der "Aha oplevelse" har kigget forbi og lettet mit sind.

3 kommentarer:

  1. Men Google, Liselotte? ;-)

    Vi har jo en utroligt dygtig bibliotekar gående i det nye campus, som helt sikkert kan give dig mere kvalificeret hjælp. :-)

    SvarSlet
  2. Hej igen. Du er min lille optimist nisse der altid dukker frem når jeg er fortvivlet og nede i et hul ;0)
    Jeg tager glædelig imod dine råd, for de virker sgu altid, så bliv bare ved med det ;0)
    Jeg smutter på biblioteket på mandag. Tak

    SvarSlet
  3. Nisse er mit mellemnavn. :-D

    SvarSlet