fredag den 16. september 2011

SKB opgave til blog

SKB opgave til Blog

Mine fagligt velbegrundede overvejelser over SKB arbejdet med målgruppen i praksis

(Fagligt betyder, at jeg teoretisk skal kunne redegøre for mine svar, både i forhold til målgruppen og til mig selv – jeg stiller spørgsmålene hvad, hvorfor, hvordan og hvilken betydning).

Jeg skal forholde mig fagligt velbegrundet til følgende spørgsmål:

Hvad er jeg optaget af indenfor SKB i forhold til en valgt målgruppe?:
Igennem mine mange år som pædagogmedhjælper på Sødisbakke, har jeg erfaret at der hos nogle at de ældre bruger, sjældent er gode relationer brugerne imellem. Brugerne er rigtig gode til at skabe relationer til pædagogerne, men ikke til hinanden. Ofte er brugere som vand for hinanden. De er konkurrenter - de er jaloux på hinanden. Kampen om opmærksomhed, omsorg og kærlighed har ofte været det der optager brugerne mest.

Mange at brugerne har været anbragt på institution siden fødslen, og har ikke selv valgt hvor de vil bo, eller hvem de vil bo sammen med. Dagligt opstår der uenigheder mellem brugeren, fordi konkurrencen om opmærksomheden, og det at blive set og hørt er stor.

Nogle brugere formår heller ikke pga. deres handicaps, at knytte relation mellem hinanden. En relation som er så vigtige i det sociale fællesskab. Derfor er det af stor betydning for brugerne, at pædagogerne på institutionen påtager sig ansvaret med at skabe nære relationer brugerne imellem. At påtage sig dette ansvar betyder også noget for pædagogens egen forhold til brugerne, det sætter arbejde i et anden perspektiv og bliver også udviklende for pædagogen  på det personlige plan.

Jeg vil i dette indlæg undersøge hvordan jeg som pædagog kan hjælpe brugerne til at danne den gode relation, som er så vigtig for at kunne agere i det sociale fællesskab. Jeg vil undersøge hvordan jeg kan støtte og hjælpe brugeren til aktivt at deltage i relationsdannelsen, på egen betingelser og efter egne meninger. Jeg vil fokusere på sundhed og inddrage krop og bevægelse som middel, for derigennem at støtte brugeren til et liv med trivsel, sundhed, udvikling og læring. Hvad skal der til for at vi som pædagoger kan hjælpe brugerne til at knytte dette vigtige bånd brugeren imellem. Hvad er min mission og vision? Hvilke værdigrundlag bygger jeg min viden på? Hvilke begreber, teorier og arbejde i det pædagogiske arbejde skal der til?

1 kommentar:

  1. Hej Liselotte
    Du har nu præciseret hvad du er optaget af, nemlig at danne relationer mellem brugerne. Så nu skal du arbejde med de grundlæggende spørgsmål i SKB opgaven, således at du sætter faglige begreber og teori i spil.
    Hilsen Mette

    SvarSlet