Apropo - fredag fik jeg med posten et magasin fra TrygFonden der hedder Omtanker.
Det er et magasin der informere om TrygFondens virke - specielt med fokus på TrykFondens aktiviteter i vores Regioner.
I Danmark har vi en stor viden om, hvordan vi kan leve længere med god livskvalitet. Faktisk ved vi så meget, at der kan være svært at holde styr på, hvad der er op og ned i alle sundhedsrådene. For de er ofte modstridende. TrygFonden har derfor etableret et samarbejde med Lægeforreningen - Vidensråd for Forebyggelse, som skal skabe klarhed over de mange sundhedsbudskaber. I magasinet kan man få en forsmag, på hvordan man tester danskernes viden om forskellige sundhedsråd og giver ordet til eksperterne, som fortæller, hvad vi skal tro på.
TrygFonden arbejder for Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. De arbejder for, at de fleste danskere kan leve et længerer og sundere liv uden psykiske og fysiske gener. Blandt indsatserne er forskning og projekter om kost, rygning, alkohol og motion (KRAM), der fremmer sundheden og forebygger sygdom ved at få danskerne til at tage sundere vaner til sig. Læs mere på trygfonden.dk.
Forebyggelse - fup eller fakta?
Det vrimler med gode råd om vejen til et langt og sundt liv, men for de fleste dansker er det en jungle at finde ud af, hvad der er gode råd, og hvad der er løse rygter. To af danmarks førende forebyggelseseksperter, professor Bente Klarlund Pedersen og professor dr.med. Morten Grønbæk, står i spidsen for Vidensråd for forebyggelse, og de opfordrer danskerne til at forholde sig mere kritisk til alle de råd, man kan læse om i blade, aviser og på nettet.
Vidensråd for forebyggelse skaber over blik over den viden, som findes på udvalgte områder inden for kost, rygning, alkohol og motion (KRAM). Formålet er at indsamle, sammenstille og formidle eksisterende forskningsbaseret viden til fagpersoner, politikere og borgere og sikre, at beslutninger om forebyggelse og sundhedsfremme bliver taget på et kvalificeret grundlag. Rådet blev oprettet i 2011 af TrygFonden og Lægeforeningen for en treårig periode, og TrygFonden bidrager med 17 mio. kr. Rådet består af 15 uafhængige forskere med særlig viden inden for forebyggelse og sundhedsfremme.
Det var sjovt at sidde og læse magasinet, når man lige har haft denne viden så tæt inde på livet, i så lang tid. Jeg følte jeg have en masse teoretisk viden som jeg kunne relatere til, og så meget praksis viden, som jeg kunne sammenligne med. En anderledes oplevelse i det sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende perspektiv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar