tirsdag den 6. december 2011

GAIA

 
Hvad er GAIA?

Vi tog på GAIA museum for at se på Outsider kunst.
GAIA Museum Outsider Art er et særligt museum med fokus på outsiderkunsten. I ord og billeder viser museet kunst skabt af mennesker der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.

Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed og en arbejdsplads for mennesker med særlige behov.
Outsiderkunsten er et produkt af et autentisk skabelsesinstinkt. Den er fri for bevidst kunstfærdighed og har intet at gøre med akademiske standarder, men alt at gøre med lidenskab og lunefulde påfund.

(Roger Cardinal, 1979).

Café GAIA Papaya

GAIA Papaya laver Glad Gourmet mad - livlig og farverig mad for alle. Besøg caféen som også er en arbejdsplads for udviklingshæmmede og nyd en frokost i den go'e stemning. Caféen er udsmykket af outsiderkunstnere, så bare det at opholde sig i caféen er en sanseoplevelse for sig.
Fra caféen er der adgang til museets udstillinger, hvor der er gratis entre.

Salgsgalleri og museumbutik:

Museumsbutikken har et rigt varieret varesortiment, som du med garanti ikke finder andre steder.

Vi sælger kunsthåndværk i form af smykker, lysestager, fuglehuse, dukker, kopper samt kataloger fra museets udstillinger, plakater og bøger om outsiderkunst.

Flere af produkterne er lavet i vores egne kreative værksteder, herunder vores berømte molekylelysestage.

Rammeværksted
GAIA Museum har sit eget rammeri, som indrammer billeder i et bredt sortiment og opspænder lærreder i alle størrelser.






JOB OG UDDANNELSE

Har du lyst til at arbejde eller tage en uddannelse på GAIA Museum Outsider Art - læs mere på disse sider...

GAIA Museum iværksætter jobmuligheder for mennesker med særlige behov. I øjeblikket er der 56 unge og voksne ansat i museets café, rammeværksted, butik, syværksted, medieafdeling og den daglige drift.

Herudover har man på GAIA Museum mulighed for at gennemgå et uddannelsesforløb inden for forskellige fagdiscipliner, f.eks. i køkkenarbejde, vareproduktion, rengøring og service.

Et kunstmuseum af en anden verden

GAIA Museum Outsider Art udstiller og formidler outsiderkunst uden forbillede - en original kunst, der vender op og ned på vores vante tankegange.

Men GAIA Museum er meget mere end det.

GAIA Museum er en kulturvirksomhed med en udsøgt café, et produktivt rammeværksted, en fantastisk butik, et kreativt værksted og en kunstuddannelse. Frem for alt er GAIA Museum et hus, der med en medarbejderarbejderstab på 35 mennesker med særlige behov og et personale med vidt forskellige fagkundskaber emmer af liv, stemning og uanede muligheder.

Oplysningerne er hentet fra dette Link:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar